Winkelwagen (0)

Vanaf 6 december gesloten

Dé biologische supermarkt in Brabant

meel

meel

De heerlijke geur van vers brood! Bak je eigen glutenvrije brood in een handomdraai. Je kunt hiervoor een broodbakmachine of oven gebruiken. 

Zo bak je glutenvrij brood

Doe het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. 

Los het gist op in lauw water.

Voeg het gist toe aan het meel en voeg een snufje suiker toe. Meng alle ingrediënten (gist, suiker, water) met elkaar en kneed het brood. Als je zout toevoegt aan het brood, doe dit dan aan de zijkant van het meel. Als je het over de gist doet gaan de bacteriën die zorgen voor het rijzen van het deeg dood. Zorg ervoor dat de dijk niet doorbreekt en begin met het wrijven van het deeg met de palm van je hand. 

Kneed het brood daarna met 2 handen flink door, als het te droog wordt water toevoegen. Als het deeg voldoende gekneed is vouw je het op en maak je er een bol van. 

Nu laat je het brood op een warme en vochtige plek rijzen tot het ongeveer 2x zo groot is geworden. 

Als het brood gerezen is ga je het \'doorslaan\', dit betekent dat je het brood kneedt tot het oorspronkelijke volume (doe dit wel voorzichtig zodat je het deeg niet platkneedt). 

Leg het brood nu in een bakblik, of maak het in de vorm die je wilt en laat het dan nog een keer rijzen. 

Na de tweede keer rijzen kun je het brood in een voorverwarmde oven op 200 graden afbakken.

tip: voeg een ijsklontje toe in de oven, het vocht zorgt ervoor dat het brood dan sneller heet wordt.  

 

There are no products matching the selection.